Működik a mágia

A szomszéd, a közértes, a gyógyszerész, a volt kolléga, akik csak ismerik Lilla Kinget, hozzá fordulnak, hogy segítsen a mágiával, hiszen az már annyiszor bevált! De Lilla nem csak ismerősöknek, hanem minden hozzá fordulónak szívesen segít.
– Engem erre hívtak meg az égiek – szögezi le beszélgetésünk elején. A képességet, amit kapott, folyamatosan csiszolja, tudását bővítve, nagy mesterektől tanulva, hogy minél jobban be tudjon avatkozni, pozitív irányba befolyásolva a hozzá fordulók életét.


Nemrég egykori kolléganője, Marika hívta fel. Amikor együtt dolgoztak, Lilla megjósolta neki, hogy nem kell már sokáig vesződnie iszákos férjével, mert az odébbáll, de nincs mitől tartania, mert a két gyermekkel is talál új szerelmet, és azzal boldog lesz. Most Marika arról számolt be, hogy minden szóról szóra így történt az életében. Egykori főnökasszonyának is jósolt, aki fiatalabb férfival járt, együtt építkeztek, és azt remélte, férjhez is megy hozzá. Nagyon tiltakozott, amikor Lilla megmondta neki: nem ezzel a férfival lesz boldog, mert az el fog menni egy fiatalabb nővel, ám jön majd egy másik férfi, akivel viszont szerelemben élhetnek hosszú időn át, sőt házasságot is kötnek.


– Abban az időben rosszulesett neki, amit mondtam – emlékszik Lilla –, de most már hat éve él boldogságban azzal a másik férfival, akit én láttam az életében, és a nehéz pillanatokban reményt adott neki, amit jósoltam, hogy jön még szerelem az életébe. Hiába, nem mondhatok senkinek mást, mint amit látok. De ami ma rossznak tűnik, lehet, hogy később éppen az hozza életünkbe az új lehetőségeket.


Érdemes persze a lehetőségeknek elébe is menni mágiával. Lilla egyik vendégénél azt látta, hogy hazautazása Kanadába nem lesz problémamentes: műszaki hibák adódnak a repülőgéppel, a poggyászát a vámosok szedik majd szét, és minden szempontból nehéz út várható. A hölgynek arra nem volt módja, hogy a repülőjegyét áttetesse, ezért Lilla beavatkozott mágiával, hogy a nehézségek ellenére minden sikeresen alakuljon. Megdöbbentő, mi történt. A repülőgép valóban meghibásodott, de még a felszállás előtt észrevették és kijavították a hibát, ha késve is, szerencsésen felszálltak. A hölgy alig érte el a csatlakozást Frankfurtban, de az utolsó pillanatban mégis sikerült. Megérkezve Kanadába valóban átnézték a csomagjait, de végül akadékoskodás nélkül elengedték.


– Szintén mágiához folyamodtunk egy válóperes ügyben – meséli Lilla –, ahol az elhagyott férj bosszút akart állni. Az addig ellenséges bíró és ügyvéd azonban a következő tárgyaláson sokkal kedvesebb volt, és méltányolták a feleség álláspontját.
Szintén hálás Lillának az az ötvenéves nő, aki a főnökére panaszkodott. Miután a látó mágiával beavatkozott, a főnöke rendes lett hozzá, és munkatársaival is jobban kijött. Sokan szenvednek a rossz munkahelyi légkörtől, pedig lehetne ezen segíteni!
Sokan kérik Lilla King segítségét elveszett hozzátartozóik miatt, hiszen a lapokban is megjelent, hányszor tudta megmondani, hol kell keresni valakit. Legutóbb egy anyuka kereste a lányát, de Lilla megnyugtatta: még aznap hazakerül a csemete. Úgy is lett. Egy vendége pedig azt szerette volna megtudni, meggyógyul-e kómában fekvő rokona.


– Nem örültem annak, amit mondanom kellett, de én csak az igazat mondhatom – fejtegette Lilla King. – Azt láttam, hogy a rokon szelleme már kilépett a testéből, mennie kell.


Amikor a kómás beteg magához tért, a rokon úgy gondolta, Lilla tévedett, de sajnos nem: két nappal később a beteg meghalt.


– Vannak, akik vizsgáztatni akarnak, vagy azzal a rossz szándékkal érkeznek, hogy lelepleznek – számol be a nehézségekről a látó. – Ez senkinek nem sikerülhet, hiszen az égiek nem hazudnak, legfeljebb nem akarnak mindent az orrunkra kötni. Ám amit mondanak, az úgy van. A legtöbb ember bizalommal érkezik, és én azoknak tudok a legeredményesebben segíteni, akik bíznak bennem, és jóindulattal a szívükben jönnek el hozzám, legyen szó akár párkapcsolati, munkahelyi, családi vagy anyagi gondokról.


Z. Sz.

 

Vissza a tartalomjegyzékhez

Vissza a címlapra