Jó döntésekhez segít Lilla King

Rossz döntések sorozata vezet az elrontott élethez, a nehézségekhez - vélekedik Lilla King, aki látnoki képességeivel szívesen hozzásegíti az embereket ahhoz, hogy jó döntést hozhassanak. Sok nehézséget megelőzött, aki megfogadta tanácsát, mint például a szomszédjában üzemelő étterem felszolgálója, aki tőle kérdezte, mennyire biztos a munkahelye, és azt a választ kapta: ha nem változtat, négy hónapon belül utcára kerül. S valóban: az étterem bezárt, de addigra a felszolgáló már másutt dolgozott.  Egy lányt az édesanyja vitt el Lillához. A lány a szülei egész vagyonát kockáztatta egy külföldi vállalkozásban. Először úgy nézett ki, minden rendben lesz, de hamarosan megváltoztak a körülmények, édesapja pedig súlyos beteg lett.

 

– Anya és lánya azt kérdezték, hogyan tovább – emlékszik Lilla. – Elmondtam nekik, hogy kérhetünk több lehetőséget, és jó döntésekkel ki lehet keveredni a bajból, de a rossz választás következményeit egészen megúszni nem lehet. Ezért mondom mindig: akkor érdemes eljönni hozzám, amikor nagy horderejű döntés előtt áll valaki, legyen az anyagi vagy érzelmi természetű, mert sokkal nehezebb akkor segíteni, amikor már ott a baj. Sokan lakásvásárlás, építkezés vagy bankhitel felvétele során kerülnek nehéz helyzetbe. Egy férfi azt kérdezte Lillától, jól tette-e, hogy lefoglalózta a kinézett lakást.

 

– Láttam, hogy nem a tulajdonos bútora van ott, hanem egy idegené – mondja Lilla. – Azt tanácsoltam, szerezze vissza a foglalót, amíg lehet. Kiderült, hogy a lakást másnak is eladták, a pénzt azonban sikerült még időben visszakérni. Egy másik lakásvásárló azt kérdezte Lillától, vajon mi lehet az oka annak, hogy hitelét nem intézik a bankban, hiába adott be minden papírt. Lilla azt látta, hogy az iratok egy íróasztalfiókban pihennek, érintetlenül. Később kiderült: meg sem indították a hitelt. Az osztályvezető ugyanis összejátszott az eladóval, aki sorra vette fel a foglalót a reménybeli vevőktől, ehhez a bizonyos bankhoz irányította őket, ahol elfektették a hitelkérelmeket. Így a vevők kifutottak az időből, és az eladóé maradt a foglaló. Sovány vigasz a pórul jártaknak, hogy amikor ez kiderült, az osztályvezetőt elbocsátották.

 

Sokszor az álmok is segítenek a tisztánlátásban, csak értelmezni kell őket, és hallgatni rájuk. Egy asszony befogadott egy férfit. Lánya és unokája ugyanazon az éjszakán ugyanazt az álmot látta: három fehér tojást melengettek, és mindháromból kígyó kelt ki. Lilla úgy értelmezte az álmot, hogy az figyelmeztetés, az asszony kígyót melenget a keblén, akitől jobb lenne megszabadulnia. Ám ő nem akarta elengedni a jóval fiatalabb udvarlót, aki szerelmet, házasságot ígért neki. Később bebizonyosodott: a férfi nem volt méltó a hölgyhöz. Persze nem csak a nők hiszékenyek, ha szerelemről van szó, hanem a férfiak is.

 

– Sok idősödő férfi szívesen elhiszi, hogy nem a pénze, hanem a sármja és a szellemessége vonzza hozzá a fiatal nőt – osztja meg tapasztalatait Lilla. – Mint az a nőgyógyász is, akiért egy 32 éves fiatalasszony elhagyta a családját, gyermekeit, és aki három évtizedes házasságot rúgott fel az új kapcsolatért. Csakhogy a fiatal nő hamar rádöbbent: az idősödő ember bizony már leszálló ágban van mind az anyagiakat, mind a férfiasságot illetően. Két család ment tönkre, és mindenki boldogtalan lett. Ha ez a fiatalasszony megkérdez, mielőtt elhagyja a családját, megelőzhettük volna mindannyiuk tragédiáját.

 

Z. Sz.

 

Vissza a tartalomjegyzékhez

Vissza a címlapra