Ahány ember, annyi nehézség

A mágia sokakban homályos képzetet kelt, mások úgy gondolják, valamiféle hókuszpókusz dolgot jelent, aminek semmi értelme. Pedig a mágia működik, és ezt nemcsak Lilla King látnok-jósnő, hanem megannyi kliense is igazolhatja.

Előző számunkban a megszállottságnál hagytuk abba a beszélgetést. Lilla akkor azt mondta: vannak olyan lények, akiket élő emberekhez lehet kapcsolni. Most még félelmetesebbet közöl:

– Lényeket akár gyártani is lehet, majd különböző szférákba lehet helyezni őket. Ezzel is foglalkoznak a fekete mágusok, de tény, hogy az ilyen praktikák nagyon veszélyesek.

Lilla a mágiának természetesen csak az úgynevezett fehér, azaz védelmet adó, segítséget nyújtó ágával foglalkozik. Szinte képtelenség fölsorolni, miféle helyzetekben kérik a közbenjárását, hiszen ahány ember, annyi életút, átmeneti nehézség.

– Nemrég például egy tanár jött el hozzám – meséli Lilla –, akit az iskola új igazgatója el akart bocsátani. A férfi már nem fiatal, ezért rendesen kétségbeesett, kilátástalannak látta a helyzetét. Én úgy segítettem neki, hogy megkértem a szellemvilágot, avatkozzon közbe, de csak akkor, ha a tanár úr ezt megérdemli. Két nap múlva kaptam a telefont, hogy az igazgató teljesen megváltozott, és már ragaszkodik a férfi munkájához, személyéhez. Ugyanezt meg lehet tenni akkor, ha valaki állásra jelentkezik. Többször segítettem már ötven körüli embereknek, akik az életkoruk miatt már nem is hitték, hogy sikerül elhelyezkedniük.

Persze vannak kilátástalannak tűnő esetek is, s ezek zöme anyagi eredetű. Pár nappal ezelőtt egy vállalkozó hölgy érkezett Lillához, akinek több száz milliós adóssága halmozódott föl. Lilla még ebben az esetben is képes volt „működni”.

– Megnéztem a helyzetét, és elláttam tanácsokkal. Az a baj, hogy sokan már csak akkor jönnek, amikor végleg nem tudnak mit kezdeni. Mágiával a pénz útját is lehet befolyásolni, éppen ezért nem érdemes megvárni, amíg mély anyagi gödörbe kerül az ember. Minden befektetés előtt jó eljönni, és segítséget kérni, mert akkor tudjuk a leghatékonyabban mozgatni a folyamatokat. Pénzmágiát egyébként mindenkinek ingyen végzek.

A tanulás, a vizsga is lehet nagy kihívás. Így érezte az az egyetemista lány is, akinek rengeteg tételt kellett volna a fejébe gyömöszölnie, ám – önhibáján kívül – ezt nem tehette meg. A mágia révén azonban sikerült azok közül a tételek közül húznia, amelyeket jól megtanult.

– Tudásomat az élet bármely területén képes vagyok mások szolgálatába állítani – folytatja a látnok. – Vannak kikötéseim, például gyereknek nem végzek mágiát, mert nem akarom befolyásolni a sorsát. És persze sem kötéssel, sem rontással nem vagyok hajlandó foglalkozni. Az ilyen klienst megkérem, távozzon.
Az is nagyon hasznos, ha az embert a közelgő veszélyre figyelmeztetik. Egy lottózó tulajdonosa Lillának köszönheti, hogy nem tűnt el végleg a pénze. Alkalmazottja ugyanis kétszer nyúlt a kasszába, amit a látnok pontosan érzékelt előre, így figyelmeztethette a tulajdonost.

– Mindenkiről mindent tudni lehet, ez a látnokság lényege. S ha már kiderül, mi a helyzet, azt is meg lehet határozni, miként fordítható a kliens javára, vagy hogyan enyhíthetők a problémák. A karmán is lehet könnyíteni, ilyenkor szimbólumokkal dolgozom. Mivel minden szimbólum mögött egy-egy szellem áll, ők a mágia révén megszólíthatók, cselekvésre kérhetők.

Az emberi természet nagyon kíváncsi, ezért a jósok is „tesztelik” egymást.

– Már több olyan vendégem volt, akit más jósnő küldött hozzám, hogy hozzam rendbe az illető dolgait. Előfordul az is, hogy kollégám a képességeim feltérképezésére küldi a vendéget, s néha névtelen telefont is kapok. De hát nem lennék látnok, ha nem érzékelném, a vonal végén egy szakmabéli beszél hozzám. Én nyitott könyv vagyok, s minden kijelentésemért vállalom a felelősséget, különben már rég lebuktam volna.

 

Vissza a tartalomjegyzékhez

Vissza a címlapra