A szellemvilág nem hazudik Lillának

Könnyű eldönteni egy látó esetében, hogy valóban az, vagy csak annak adja ki magát. Hamar bebizonyosodik ugyanis, igaz-e, amit mondott, valóban úgy vannak-e a dolgok, amint azt előre megmondta.


– Nekem a szellemvilág mondja el, amit tudnom kell, és amit el kell mondanom annak, akire a dolog tartozik. Odaátról pedig még soha nem hazudtak – mosolyog Lilla.

Gyakran még más jósnők is Lillához fordulnak. Egyik barátnőjéhez például azzal a kérdéssel érkezett valaki, hogy mi történt a hozzátartozójával, egy fiatalemberrel. A jósnő váltig állította, hogy a férfi él, de bizonytalan volt, ezért megkérdezte Lillát.


– Nekem világosan megmutatta a szellemvilág, hogy a présházuktól nem messze, a szántóföldön van a férfi holtteste, öngyilkos lett - emlékszik Lilla. - Nem mondhatok mást, mint ami üzenetet kapok, ha jó, ha rossz. Utóbbi esetben meg szoktam kérdezni: akarják-e tudni valóban az igazat.


A közismert szépségnek, Keleti Györgyinek viszont jó hírekkel szolgált, amikor több mint fél évvel ezelőtt azt tanácsolta neki: ne erőltessen olyasmit, ami nem megy, ne ragaszkodjon régi életéhez, hanem bátran engedje el, mert meg fog érkezni az életébe az, akire vár.


– Én évek óta járok Lillához, és amit mond, az mindig úgy van - erősíti meg Keleti Györgyi. - Már nem titok, megírták az újságok is, hogy együtt élek Attilával, akiben mind szellemileg, mind egzisztenciálisan és lelkiekben megtaláltam, akit kerestem. Ő az, akit Lilla már több mint fél éve látott, jól tettem, hogy rá hallgattam! Lényegében mindenben kikérem Lilla véleményét, aki számomra több mint jósnő: látó és lelki támasz egyben.


Nem Keleti Györgyi az egyetlen híresség, aki Lillához jár, de a látóhoz fűződő kapcsolatát nem mindenki veri szívesen nagydobra. Jár hozzá tanárnő, bírónő, színész, komoly, tanult emberek sokasága. Éppolyan szívesen fogadja azonban azokat is, akiknek az élete nem a kirakatban zajlik, hiszen mindenki számára a saját élete a legfontosabb, annak a problémáit kell megoldania, megtalálnia a lehető legjobb utat a folytatáshoz, legyen szó magánéleti, munkahelyi vagy lelki kérdésről. S Lilla mindenkinek megfogja a kezét egy-egy útelágazásnál, hogy a szellemvilág segítségével a megfelelő úton tartsa.


Olyan egészen hétköznapi, de az érintett számára nagyon fontos dolgokban is segít Lilla, mint például egy adótartozás.


– Úgy alakult az élet, hogy a vállalkozásom révén tetemes tartozást halmoztam fel, és fogalmam sem volt, hogy fogok ebből a helyzetből kilábalni - meséli a középkorú hölgy. - Törvényes megoldást kerestem, persze. Lilla beavatkozott egy mágiával. Azt kértük, legyenek hozzám a hatóság emberei megértőek, engedjék el a tartozás egy részét, más részére pedig adjanak részletfizetési kedvezményt. Nem kértünk irreális vagy törvénytelen dolgot, de nehezen hittem, hogy ez sikerülni fog. Amikor aztán kijöttem az ügyintézőtől, rögtön Lillát hívtam: egyfolytában rá és a mágiára gondoltam, és sírtam az örömtől, amikor sikerült!


Lilla mások akaratát nem befolyásolja, de abban tud segíteni, hogy a hozzátartozó megtudja, mi történt családtagjával. Egy édesanya látogatta őt meg, azt kérve: tudja meg, hol van néhány éve eltűnt fia.


– A szellemvilág elmondta, hogy a fiú alkoholista édesapjától és házsártos édesanyjától Davonba menekült, ott kezdett új életet, jól van - emlékszik a napokban történt esetre Lilla. - Én elmondtam az anyának, hol van a fia, és azt is, hogy jól van, de többet nem. Sem a szülőket nem akarom bántani, sem a fiú döntését meg nem változtathatom.


Az emberek néha nehezen értik meg, hogy saját választásaik következményeit viselniük kell, s a látó azt megmondhatja, hová vezet egy döntés, de megkímélni tőle nem tud senkit: a választás kinek-kinek saját joga. Mégis, úgy meghozni egy döntést, hogy előre látjuk a következményeket: vajon nem ez mindannyiunk vágya? Aki felkeresi Lillát, annak ez az előny megadatik, és így megkímélheti magát a fájó következményektől. A szellemvilág soha nem hazudik Lillának, s ő sem nekünk.

Z. Sz.

 

 

Vissza a tartalomjegyzékhez

Vissza a címlapra