Fontos a bizalom

Néha olyanok is felkeresik Lilla Kinget, a neves jósnőt, akiket nem az őszinte érdeklődés vezérel, hanem saját nehéz természetüket, bizalmatlanságukat vetítik ki a környezetükre.


– Számomra ez nem okoz gondot, hiszen a dolgokat nem aszerint látom, bíznak-e bennem vagy sem, de az előbbi esetben persze sokkal könnyebb a munkám. A karma törvényén viszont senki nem változtathat - mondja Lilla. - Ami jót és rosszat teszünk, azt mind visszakapjuk, még ha ezzel nincs is mindenki tisztában. Én szánom azokat, akik támadni próbálnak, és nem hiszik el, amit a szellemvilág üzen, mert odaátról még soha, de soha nem hazudtak nekem.


Volt egy asszony, aki le akarta vizsgáztatni a jósnőt. Azt mondta: minek mondjam meg, miért jöttem? Ha olyan nagy jósnő vagy, úgyis tudod! Lilla azt válaszolta: miért jöttél, ha nem bízol bennem? Látom, azért jöttél, mert a hozzátartozód erőszakos halált halt, és szeretnél az esetről többet tudni. Mondd meg, mikor született, mikor halt meg... igen, egy fiatalember, ez a te fiad! Megdöbbent az asszony Lilla szavain, aki látomást látott a fiúval kapcsolatosan. Azt látta, hogy egy autó lesodródott az útról, de aki benne ült, már halott volt: korábban lelőtték. Kábítószer volt a dologban.


Bizony, az igazság néha fájdalmas, de erről persze nem a jós tehet. Ő azon van, hogy segítsen, mint abban az esetben is, amikor egy pécsi családból eltűnt egy agyér-elmeszesedésben szenvedő idős bácsi. Lilla látta, hogy szegény az erdő szélén fekszik holtan, és muszáj volt ezt megmondania a családnak, hogy legalább mielőbb megtalálják a holttestét, és megadhassák neki a végtisztességet. Pontosan ott feküdt a holttest, ahol leírta.


Egy asszony azért kereste fel a látnokot, hogy mondaná meg, hová tűnt el az arany ékszere és a zálogcédulája. Lilla mondta neki: a zálogcédula otthon van, keresse meg, hanem az aranyat az egyik vendége magával vitte. Később kiderült: pontosan így történt, a zálogcédula abban a rekeszben volt, ahol az asszony az iratait tartotta.


Az egyik tévécsatornától küldték Lillához azt az asszonyt, akinek a lánya gyilkosság áldozata lett. Az eset a sajtóban nagy visszhangot keltett, mert az áldozat szép lány volt, akit megkéseltek. Lilla mondta az édesanyának: aki megölte a lányt, az a szeretője volt, büntetett előéletű. Ha biztos akar lenni benne, hogy ő az, mágiával megidézhető az illető mentálteste, amikor alszik, és a mentáltest nem ismeri a hazugságot. Éjszaka meg is idézte a férfit, aki bevallotta: ő ölte meg a lányt.
– Akkor még azt hitte, megússza a büntetést, de ne tévedjen senki sem: odaát mindenről számot kell adni! - figyelmeztet Lilla.
A férfit azóta letartóztatták gyilkosság vádjával, lelepleződött.


Egy neves közéleti személyiség is Lilla tanácsát kérte. Az illető hölgy beleszeretett egy fiatalemberbe, és azt akarta tudni, van-e jövője a viszonyuknak. Lillának ki kellett ábrándítania: ne élje bele magát ebbe a kapcsolatba, mert a férfi vissza fog menni korábbi párjához, őt csak ki akarja használni. Öt nappal később megtörtént a szakítás, a férfi valóban visszament a régi párjához.


– Aki nem nekünk van elrendelve, arra hiába pazaroljuk az időnket és az energiánkat - figyelmeztet Lilla. Ő maga is így járt: megkérdezte a szellemvilágot, miért nincs egy ideje párja.


– Azt a választ kaptam: csak hallgassak, mert nem szántam erre elég időt, a munkámat előbbre helyeztem a partnerkeresésnél. De én ezt nem bánom, mert amikor itt lesz az ideje, majd megismerem, aki nekem rendeltetett. S számomra a munkám valóban a legfontosabb: az, hogy a nekem adatott látnoki képességeimmel segítsem az emberek életét szerelmi ügyeikben, pénzügyeikben, érzelmi és fizikai gondjaikban, betegségben, bizonytalanságban. Ez az én hivatásom.

Z. Sz.

 

 

Vissza a tartalomjegyzékhez

Vissza a címlapra