Amit Lilla mond, az úgy történik

Lilla King, akit az újságokból és a televízióból az egész ország ismer, megdöbbentő pontossággal lát jelent és jövőt, de a dicsőséget elhárítja: mint fogalmaz, sugallatai a szellemvilágból érkeznek, ahol sohasem hazudnak. Néha teher ez a képesség, amikor a rosszat is el kell fogadni, máskor meg öröm, mert segíteni lehet vele az embereknek. Lilla tibeti mágiával be is avatkozik, de csakis jó szándékú mágiára hajlandó, mert tudja: a rossz visszaszáll okozója fejére.


– Gyakran már az is elég, ha elmondom, amit látok – mondja Lilla King. − A jövő és a lehetőségeink ismerete átsegít a nehéz időszakokon, és a jó döntések felé terel.
Így volt ezzel az a közel negyvenéves hölgy is, aki el volt keseredve, mert hiába vágyott kapcsolatra, családra, ráadásul anyagi gondjai is voltak. Lilla azonban megvigasztalta: hamarosan megismerkedik majd valakivel, aki boldogságot hoz az életébe, rövid időn belül gyermekük születik, az a nagy értékű ingatlan pedig, amit addig hiába árult, hamarosan elkel.


– Szóról szóra minden így történt, azóta már várják a babát – mosolyog Lilla.
Egy másik esetben nem tudott jó hírrel szolgálni, de figyelmeztetett a bajra:


− Az illető hölgy barátja üzletember, és azt láttam, hogy nagy bajba kerül a törvények be nem tartása miatt – emlékszik a neves látó. – Sajnos amit láttam, be is következett: büntetőeljárás folyik ellene, és nem sok jóra számíthat! Aki a törvény és a tisztesség útjáról letér, azon a számlát előbb-utóbb behajtják, és nemcsak itt a földön, hanem az égiek is.
Egy asszony azzal fordult Lillához, hogy álmában rendszeresen telefonhívást kap nemrég elhunyt édesapjától, de sosem érti, mit akar neki mondani. Lilla megfejtette az elhunyt kívánságát:


– A gyász nagyon megviselte az asszony édesanyját, erre szerette volna őt figyelmeztetni az apuka – meséli Lilla. − Azt akarta mondani, hogy törődjön többet az anyukájával, és vigyázzon rá, mert öngyilkossági gondolatokat forgat a fejében.
Olyan hétköznapi dolgokban is kikérik Lilla tanácsát, mint például egy autó megvásárlása, de aki nem hallgat rá, utóbb megbánja. Így járt ezzel az a férfi is, aki Lilla tanácsa ellenére megvásárolt egy használt autót, mondván: nincs annak semmi baja. Látszólag valóban jó állapotban volt a kocsi, de új gazdája nemsokára visszahívta Lillát: igaza volt, a jármű a felét sem éri annak, mint amennyit fizetett érte.
Egy másik férfit arra figyelmeztetett Lilla, hogy a feleségének gondja lesz a terhességgel. Figyeljen oda rá, mert a kisbaba farfekvéses lesz, és vércsoport-összeférhetetlenség is fennáll. Intette azonban vendégét: nehogy megijessze az állapotos asszonyt, aki egyébként orvos, inkább csak javasoljon neki vizsgálatokat, és gyorsan egyezzen bele a császármetszésbe, ha a szülész azt tanácsolja.


– Eddig szóról szóra minden úgy lett, ahogyan elmondtam. A vizsgálat rámutatott a vércsoportproblémára, amire így időben fel lehet készülni, és izgatottan várjuk a babát – teszi hozzá Lilla, aki szomszédasszonyának is babaügyben sietett a segítségére.


– Megjósoltam neki, hogy a lánya nemsokára fiút szül – idézi fel az esetet. − Terhes is lett, csakhogy az ultrahangon azt mondták neki, lánya lesz. De én váltig állítottam, hogy fiú, hiszen ultrahang nélkül is láttam ezt. Valóban az volt. Nem sokkal később a fiatalasszony ismét állapotos lett, s kérdeztek, milyen nemű a baba, mert most már csak lányt akarnak. Mondtam, nyugodtan megtarthatják, kislány az! Láttam ugyanis a rózsaszín ruhácskákat. Azóta már megszületett a második gyerek, és persze lány lett.
Mostanában gyakran kérdezik Lillát a futball-világbajnokságról, hogy melyik csapat fog nyerni, vagy a nagy lottónyeremények idején arról, melyik számokat fogják kihúzni, de ő ilyenkor csak mosolyog.


– A jövőbe látás képességét nem azért kaptam, hogy mindenkinek lottóötöse legyen, mint ahogyan mindenkinek a kedvenc csapata sem győzhet, valakinek veszítenie is kell – int Lilla. – Annyit láthatok a jövőből, amennyit az égiek engednek annak érdekében, hogy segítsek a hozzám forduló embereknek. Aki olvassa e sorokat, annak a sorsában benne van, hogy iránymutatást kaphat általam. Az ő döntésén múlik, igénybe veszi-e ezt a lehetőséget.



Z. Sz.

 

Vissza a tartalomjegyzékhez

Vissza a címlapra